EFOP-3.3.5-17-2017-00068 Csodaszarvas - Napközis tábor

                                                                                                                                                                                                                        2020

Június 24-28. között az EFOP-3.3.5-17-2017-00068 azonosító számú, Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Tatabányai Tankerületi központ intézményeiben című pályázatnak köszönhetően 45 alsós tanuló táboroztatására volt lehetőségünk. Az egyszerűsített elnevezéssel Csodaszarvas közösségi program névre hallgató tábor Közlekedés, KRESZ, Sport és egészségre nevelés témakörökben került megvalósításra.

A hét folyamán csapatban végrehajtott mozgásos játékok és alkotó, kooperatív játékos feladatok, valamint energetizáló élménypedagógiai játékok váltották egymást.

A csapatok megalkotása után megtörtént a csapatszabályok elfogadása festékes ujjlenyomat rögzítésével, majd csapatindulókat és csapatzászlókat készítettünk. A gyerekek címert is terveztek, amit gyurmából készítettek el. A szabályos közlekedés szabályainak megismerésére rövidfilmeket néztek meg, KRESZ-táblák megfigyelése után mini makett közlekedési táblákat készítettek, KRESZ-Activity játékot játszottak. Megismerkedtek az elsősegélydoboz tartalmával, balesetmegelőzési és elsősegéllyel kapcsolatos szituációs játékokat játszottak. Lehetőség nyílt egész napos kirándulásra is, melynek során délelőtt a kisbéri Nagy-tó és a tó élővilágának megismerése volt a cél, majd séta és piknik az Angolparkban. Délután a Tatabányai Kalandparkban játszottunk (mászás, íjászat, rekeszépítés) majd strandoltunk a Gyémánt Fürdőben. Az utolsó napon kincskereső öko-foglalkozást tartottunk a Bajnai Zöld Tündérek Egyesülettel. A gyerekek 5 állomáson újra hasznosítható anyagokból készítettek játékokat. A heti munkákból kiállítást szerveztünk, fociztunk, ping-pongoztunk. Érdekes volt, ahogy minden nap, zárásként, a beszélgetést követően rögzítésre került a bejárt út egy térképen, képek formájában megörökítve.

A táborozók jól elfáradtak a sok programnak és a nagy melegnek köszönhetően a hét végére, élményekkel gazdagon zártuk a tábort.

Köszönjük a szervezést és a részletes adminisztrációt Lovas Andrea és Végh Ilona táborvezetőknek, a sok játékot és érdekes foglalkozásokat Gellért Melinda és Nagy Vendelné kolléganőknek, a Bajnai Zöld Tündéreknek és a lehetőséget a Tatabányai Tankerületi Központnak.

cssz1  Cssz2

Cssz3  Cssz4

Cssz5  Cssz6

                                                                                                                                                                      euesza

Kép
eu esza logo